Categorie: Aandelen

Drie redenen waarom er wel eens een beurscrash aan zou kunnen komen

beurscrashOndanks het feit dat velen het zagen aankomen, eiste de beurscrash van maart 2020 een enorme tol van de wereldeconomie. De meeste G20-landen zagen een economische neergang van 30 procent als gevolg van de wereldwijde sluiting en wijdverbreide paniek als gevolg van de wereldwijde gezondheidscrisis. Hoewel de aandelenmarkt de afgelopen maanden langzaam aan het stijgen is, vrezen velen dat we de laatste impact ervan op Wall Street niet hebben gezien.

Hoewel het mogelijk is dat de situatie blijft verbeteren, is het ook niet onwaarschijnlijk dat we binnenkort weer een crash zullen krijgen. Er komt wellicht nog een schok, want miljoenen mensen en bedrijven lopen achter op verplichtingen als hypotheken en bedrijfsleningen. Hier zijn 3 hoofdredenen waarom dit zou kunnen gebeuren. Lees verder “Drie redenen waarom er wel eens een beurscrash aan zou kunnen komen”

Waarom ik niet bang ben van bier- en alcoholaandelen

Heel wat bier- en alcoholaandelen verloren de voorbij maanden een hoop momentum. Als we kijken naar AB Inbev of zelfs Molson Coors dan is er één ding duidelijk: volgens de markt zijn deze bedrijven plots minstens 30% minder waard dan voor de COVID-pandemie. Dat is natuurlijk perfect mogelijk als we geloven in een long-term verlies voor de bierbrouwers van deze wereld.

bier tappenEen ander mogelijk scenario is dat deze alcohol-pushers eigenlijk voor de pandemie gewoon een heel stuk overgevalueerd waren en dat ze nu wegzakken met COVID-19 als een soort catalysator voor de correctie. Mogelijk, maar in mijn ogen erg unlikely.

Mijn geloof is als volgt: ja; grote evenementen die niet door gingen; café’s die gesloten waren gedurende maanden en heel wat minder convenience-shoppers zullen wel een impact hebben gehad op deze grote spelers. Maar: minder marketinguitgaven; goedkoper kapitaal en heel wat “runs on the supermarket” later zijn deze grote conglomeraten verbazend sterk uit de COVID-crisis gekomen.

Ik sta dus aan de koopkant; en heb zowel Molson Coors als AB Inbev in de maanden maart en april gekocht. Ook in mei kocht ik nog Molson Coors; en nu AB Inbev weer wat is weggezakt zal ik waarschijnlijk in de aankomende tradeweek ook nog extra ABI kopen. Mensen zullen blijven drinken. Mensen zullen blijven bier tappen. En de sterkste spelers komen ongetwijfeld het sterkst uit deze crisis. Ik ben dus erg bullish. Trade on! Drink on!