Portefeuille diversificatie: leer hoe je cryptocurrencies in jouw beleggingen kunt opnemen

cryptocurrency investeringDiversificatie is een techniek die door alle succesvolle beleggers wordt gebruikt. In de praktijk bestaat het uit het samenstellen van een portefeuille van activa die gekoppeld zijn aan verschillende indexen. Op die manier is het mogelijk risico’s te beperken en op middellange en lange termijn positieve resultaten te boeken op het gebied van winstgevendheid.

Als een activum in waarde daalt, zult je dus andere posities hebben die jouw verliezen en winsten weer in evenwicht zullen brengen. In die zin maakt het opnemen van cryptocurrencies in jouw beleggingen deel uit van een gezonde en winstgevende strategie op lange termijn.

Een van de grootste voordelen van portefeuille diversificatie is het benutten van kansen in meerdere markten. Zodra je bereid bent nieuwe soorten beleggingen te kennen en te begrijpen om ze aan jouw portefeuille toe te voegen, wordt het verkennen en vinden van goede kansen een onmisbare taak om een beleggingsportefeuille op te bouwen.

Waarom cryptocurrencies in jouw beleggingen opnemen?

De cryptocurrency markt consolideert en 2021 laat deze solidificatie van digitale activa zien. Als we kijken naar de dalingen en devaluaties die zich als gevolg van COVID-19 hebben voorgedaan, zien we dat de traditionele markt zich nog niet volledig heeft hersteld van de verliezen die door het oprukken van de pandemie zijn veroorzaakt.

Aan de andere kant heeft Bitcoin (BTC) zijn marktwaarde al teruggewonnen. Terug naar het prijsniveau dat het had voor de pandemie alle financiële markten trof. Daarom kan het opnemen van cryptocurrencies in jouw beleggingen een uitstekende diversificatiestrategie zijn om te profiteren van de winstgevendheid en de groei van deze markt.

cryptocurrencies diversificatie

Hoe diversificatie creëren met cryptocurrencies?

Er zijn veel manieren om jezelf bloot te stellen aan de mogelijkheden van de cryptocurrency markt. De meest redelijke houding om in te zetten op dit segment is echter jouw vermogen te beschouwen als een langetermijninvestering. Met andere woorden, beleg dat deel van jouw portefeuille dat je op korte termijn niet nodig zult hebben.

De verklaring hiervoor is heel eenvoudig, de hoge volatiliteit van digitale activa. Als je de geschiedenis van Bitcoin (BTC) bestudeert, ziet je dat het actief op de lange termijn gestaag en exponentieel in waarde is gestegen. Maar als je zich tijdig en op korte termijn aan de valuta blootstelt, is de kans dat je verlies lijdt zeer groot. Dit is te wijten aan de prijsschommelingen en speculatie over deze cryptocurrency, die door een gebrek aan regulering nog wel eens gekke sprongen kan maken.

Overweeg om tokens in jouw diversificatiestrategie op te nemen

Tokens zijn gecodeerde fracties van officiële effecten. Zij behoren tot de klasse van digitale activa die worden gedekt door reële en veilige activa. Daarom worden ze gekenmerkt als een uitstekende strategie voor je die cryptocurrencies in jouw beleggingen wilt opnemen, waarbij de risicostrategie in evenwicht wordt gebracht.

Tokens zijn een financiële innovatie die is ontstaan dankzij de revolutie die is veroorzaakt door de oprichting van de blockchain. Met behulp van blockchain is het mogelijk het activum op te splitsen, elke fractie te versleutelen en het eigendom van het papier onder meerdere mensen beschikbaar te maken.

Diversificatie van een beleggingsportefeuille is een van de belangrijkste stappen om de inkomsten uit jouw vermogen te verhogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.