Categorie: Uitgelicht

Beleggen in metalen & edelstenen: wat zijn je opties?

Beleggen in metalen & edelstenen: wat zijn je opties?

Beleggen wordt alsmaar populairder. Als beginnende belegger kan het erg lastig zijn om te bepalen waarin je moet investeren. De mogelijkheden zijn enorm. Zo kan je investeren in aandelen of obligaties, cryptomunten, valuta, olie en gas of je belegt geld in metalen en edelstenen. Die laatste twee investeringen verdienen wat ons betreft wat meer aandacht. Want het zijn soorten beleggingen die mooie rendementen kunnen opleveren, maar ondanks dat nog relatief ondergewaardeerd worden.

Maar als je wilt beleggen in metalen & edelstenen, wat zijn dan je opties? Wij hebben voor jou handige informatie verzameld om je een eindje op weg te helpen. Daarmee kan je als beginnende belegger in edelmetalen en edelstenen zeker vooruit. Lees verder “Beleggen in metalen & edelstenen: wat zijn je opties?”

Drie tips als je wilt beginnen met beleggen in wijn

Er is al jaren een internationale ontwikkeling gaande in de wijnwereld, waarbij steeds meer particulieren ervoor kiezen om in wijn te gaan beleggen. In wijn beleggen is namelijk, als je dit goed doordacht aanvliegt, behoorlijk rendabel. Maar belangrijk is wel dat je een aantal basisprincipes hanteert om echt rendement te kunnen behalen op jouw belegging in wijn(en). In dit artikel geven we je drie belangrijke tips om op een slimme manier in wijn te beleggen. Lees snel verder hoe je jouw belegging in rode of witte wijnen slim kunt aanpakken en hoe je rendement kunt behalen! Lees verder “Drie tips als je wilt beginnen met beleggen in wijn”

Investeren in ETF’s: de basis die je moet weten

ETF’s zijn Exchange-traded funds, fondsen die je op de beurs kan verhandelen zoals een aandeel. Deze fondsen halen geld van verschillende investeerders bijeen in een “mand” waarmee ze investeren in aandelen, obligaties, en andere financiële effecten. Doordat ze heel breed beleggen kunnen ze in theorie vaak veel meer stabiliteit bieden aan de investeerder dan wanneer deze zelf bijvoorbeeld een portfolio van aandelen probeert uit te bouwen.

Deze ETF’s worden beheerd door een centraal beheer, waardoor je als investeerder dus niet meer zelf hoeft te gaan selecteren welke specifieke effecten je wenst te houden. Dat is het voordeel, maar dat is natuurlijk ook meteen het nadeel. Doordat je zelf niet kiest welke effecten in de portefeuille zitten; kan je zelf niet écht het verschil maken. Voor 95% van de particuliere beleggers is dit echter een positief gegeven: spelen op de beurs vraagt een ijzeren discipline die veel particuliere investeerders niet hebben – je mag erop rekenen dat een fondsbeheerder dat veel meer heeft. Het verschil met een ETF/Tracker en een echt beleggingsfonds is dat een ETF meestal zo dicht mogelijk een bestaande index probeert te volgen; maar een belegginsfonds probeert deze index te verslaan (wat soms lukt, en soms ook niet!).

Ik zal later op de blog zeker nog terugkeren op ETF’s, wat ze boeiend maakt en waarom ze een goede basis vormen voor een effectenportefeuille – maar for now hou ik het bij dit prachtige geanimeerde filmpje van Ameritrade. Het legt piekfijn uit wat een ETF is en doet en wat de grote voordelen voor de particuliere investeerder zijn.

Welkom op mijn blog: jouw weg naar financiële onafhankelijkheid

Eerst en vooral: welkom op mijn nieuwe blog. Een paar jaar geleden had ik al eens een blog waarin ik mensen hielp met de juiste beslissingen nemen in verband met hun geld; maar ik liet die domeinnaam vervallen – en nu heeft één of andere internetmarketeerChocolade Munten deze in gebruik genomen. Niks aan te doen, op deze website begin ik gewoon terug opnieuw – en deze keer maak ik actief backups zodat ik niet nog eens alles kwijt ben. Voor de lezers van mijn vorige blog: bedankt om ook hier eens een kijkje te komen nemen.

Voor de mensen die nieuw zijn: HXnet wordt geen financiële guru-website. Ik zal geen gekke piramidespellen aanraden of andere get-rich-quick schemes bespreken. Nee, mijn doel is simpeler (en hopelijk ook nobeler): gekende fouten die mensen maken op vlak van hun persoonlijke financiën identificeren, uitleggen waarom deze zo schadelijk zijn en proberen om een gezonder en meer logisch alternatief aan te bieden.

Verder zal ik ook algemene financiële tips delen; moeilijke termen proberen uit te leggen in menselijke taal – en voor ieders budget tips geven over hoe je het best kan investeren voor bepaalde specifieke doelen verder in de toekomst. Want:

“Wealthy people invest first and spend what’s left and broke people spend first and invest what’s left.”

Ik zal jullie oprecht niks verkopen. In mijn dagelijks werk ben ik al hele dagen bezig met mijn diensten verkopen; en daar kan ik goed van leven. Hier wil ik mijn “diensten” gratis aanbieden voor iedereen die het horen of lezen wil. 😉

Tot binnenkort voor mijn eerste échte post! 🙂