Wat zijn Over-The-Counter (OTC) aandelen?

Over-the-counter (OTC) aandelen zijn aandelen die niet worden verhandeld op een gereguleerde beurs, zoals de New York Stock Exchange of NASDAQ. In plaats daarvan worden ze via een netwerk van makelaars en dealers aan elkaar verhandeld. OTC aandelen komen vaak voor bij kleinere bedrijven die niet voldoen aan de eisen van een gereguleerde beurs om te worden genoteerd. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat het bedrijf te klein is of omdat het niet voldoet aan de vereisten voor financiële transparantie.

Hoewel OTC aandelen niet op een gereguleerde beurs worden verhandeld, betekent dit niet dat ze ongereglementeerd zijn. OTC aandelen zijn wel onderworpen aan bepaalde regels en voorschriften, zoals de regels van de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) in de Verenigde Staten.

OTC aandelenEen van de voordelen van OTC aandelen is dat ze gemakkelijker te verhandelen zijn dan aandelen die op een gereguleerde beurs worden genoteerd. Dit komt omdat er geen beperkingen zijn op het aantal aandelen dat kan worden verhandeld en er geen minimum vereist is voor de handel. Dit betekent dat zelfs kleine bedrijven met weinig aandelen in omloop kunnen handelen in OTC aandelen.

Een ander voordeel van OTC aandelen is dat ze vaak goedkoper zijn dan aandelen die op een gereguleerde beurs worden genoteerd. Dit komt omdat de kosten voor het noteren van aandelen op een gereguleerde beurs vaak hoger zijn dan de kosten voor het verhandelen van OTC aandelen.

Er zijn echter ook nadelen aan het verhandelen van OTC aandelen. Ten eerste is er meer risico verbonden aan het investeren in OTC aandelen, omdat ze niet onderworpen zijn aan dezelfde regels en voorschriften als aandelen die op een gereguleerde beurs worden genoteerd. Dit betekent dat er meer kans is op fraude en dat de informatie die beschikbaar is over het bedrijf waarin wordt geïnvesteerd vaak beperkt is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *