Javier Rodriguez treedt toe tot de Raad van Bestuur van Gilead Sciences

Gilead Sciences, Inc. (Nasdaq: GILD) maakte vandaag bekend dat Javier Rodriguez is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van de onderneming.

GILEAD LOGODe heer Rodriguez is de Chief Executive Officer van DaVita Inc., een Fortune 500-bedrijf dat gezondheidsdiensten verleent aan patiënten met nieraandoeningen in de Verenigde Staten en op internationaal niveau en ernaar streeft de levenskwaliteit van patiënten te verbeteren door middel van klinische innovatie en geïntegreerde, gepersonaliseerde zorg. Van 2014 tot 2019 was hij de CEO van DaVita Kidney Care, de business unit van het bedrijf die patiënten met nierfalen en nierziekten in het eindstadium behandelt. De heer Rodriguez heeft meer dan 20 jaar in verschillende leidinggevende functies bij DaVita doorgebracht en heeft de transformatie van het bedrijf gestuurd voor de manier waarop de nierzorg wordt geleverd. Daarnaast is hij momenteel lid van de raad van bestuur van DaVita en de Denverse Kamer van Koophandel.

‘We zijn zeer verheugd Javier te verwelkomen in de Raad van Bestuur van Gilead’, zei Daniel O’Day, voorzitter en Chief Executive Officer van Gilead Sciences. “Hij brengt aanzienlijke expertise in de sector en het perspectief van een visionaire CEO met zich mee. Javier is een waardevolle aanvulling op ons bestuur, want we blijven het volgende hoofdstuk van Gilead vormgeven.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.