Cassava Sciences maakt financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2022 bekend + Phase 3 resultaten

AUSTIN, Texas, 05 mei 2022 (GLOBE NEWSWIRE) — Cassava Sciences, Inc. (Nasdaq: SAVA), een klinisch-fase biotechnologiebedrijf dat zich richt op de ziekte van Alzheimer, kondigde vandaag financiële resultaten aan voor het eerste kwartaal eindigend op 31 maart 2022 en gaf een klinische update over haar Fase 3 klinische programma van simufilam bij de ziekte van Alzheimer. Simufilam is Cassava Sciences’ belangrijkste kandidaat-geneesmiddel voor de voorgestelde behandeling van de ziekte van Alzheimer.

Het nettoverlies bedroeg $17,5 miljoen, of $0,44 per aandeel, vergeleken met een nettoverlies van $3,5 miljoen, of $0,09 per aandeel, voor dezelfde periode in 2021. De nettokas gebruikt in operaties bedroeg $23,5 miljoen tijdens het eerste kwartaal van 2022, inclusief meer dan $10 miljoen aan contractuele vooruitbetalingen. Vooruitbetalingen zijn bedragen die vooruitbetaald worden voor toekomstige onderzoeks- en ontwikkelingsdiensten (O&O).

“We zien een opleving in het aantal patiënten dat zich aanmeldt,” zei Remi Barbier, President & CEO. “De pandemie vormde voor een deel een uitdaging voor sommige klinische locaties, van personeelstekort tot operationele tekortkomingen. We hopen dat deze uitdagingen in de achteruitkijkspiegel liggen nu we verder gaan met onze Fase 3 studies van simufilam bij de ziekte van Alzheimer, terwijl we de balans in het oog houden.” Lees verder “Cassava Sciences maakt financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2022 bekend + Phase 3 resultaten”

Wat is een Put optie?

Wat is een Put optie?

Op het moment dat je begint met het handelen in aandelen op de beurs, dan zijn er allerlei verschillende manieren waarop jij je geld kunt beleggen. Je kunt kiezen voor een Call of put optie. Alvorens je hier voor kiest, is het belangrijk dat je weet wat dit exact inhoud. Om je te laten begrijpen wat het zijn, is het goed eerst dieper in te gaan op hoe opties daadwerkelijk werken, daarnaast wat een put optie is en hoe je dit kunt toepassen binnen jouw wijzen van handelen op de aandelenbeurs. Dus ben jij al langere tijd actief op de aandelenbeurs en wil jij handelen in opties, dan leggen we je in dit artikel exact uit hoe het werkt. Lees verder “Wat is een Put optie?”

Beleggen in metalen & edelstenen: wat zijn je opties?

Beleggen in metalen & edelstenen: wat zijn je opties?

Beleggen wordt alsmaar populairder. Als beginnende belegger kan het erg lastig zijn om te bepalen waarin je moet investeren. De mogelijkheden zijn enorm. Zo kan je investeren in aandelen of obligaties, cryptomunten, valuta, olie en gas of je belegt geld in metalen en edelstenen. Die laatste twee investeringen verdienen wat ons betreft wat meer aandacht. Want het zijn soorten beleggingen die mooie rendementen kunnen opleveren, maar ondanks dat nog relatief ondergewaardeerd worden.

Maar als je wilt beleggen in metalen & edelstenen, wat zijn dan je opties? Wij hebben voor jou handige informatie verzameld om je een eindje op weg te helpen. Daarmee kan je als beginnende belegger in edelmetalen en edelstenen zeker vooruit. Lees verder “Beleggen in metalen & edelstenen: wat zijn je opties?”

Drie tips als je wilt beginnen met beleggen in wijn

Er is al jaren een internationale ontwikkeling gaande in de wijnwereld, waarbij steeds meer particulieren ervoor kiezen om in wijn te gaan beleggen. In wijn beleggen is namelijk, als je dit goed doordacht aanvliegt, behoorlijk rendabel. Maar belangrijk is wel dat je een aantal basisprincipes hanteert om echt rendement te kunnen behalen op jouw belegging in wijn(en). In dit artikel geven we je drie belangrijke tips om op een slimme manier in wijn te beleggen. Lees snel verder hoe je jouw belegging in rode of witte wijnen slim kunt aanpakken en hoe je rendement kunt behalen! Lees verder “Drie tips als je wilt beginnen met beleggen in wijn”

Portefeuille diversificatie: leer hoe je cryptocurrencies in jouw beleggingen kunt opnemen

cryptocurrency investeringDiversificatie is een techniek die door alle succesvolle beleggers wordt gebruikt. In de praktijk bestaat het uit het samenstellen van een portefeuille van activa die gekoppeld zijn aan verschillende indexen. Op die manier is het mogelijk risico’s te beperken en op middellange en lange termijn positieve resultaten te boeken op het gebied van winstgevendheid.

Als een activum in waarde daalt, zult je dus andere posities hebben die jouw verliezen en winsten weer in evenwicht zullen brengen. In die zin maakt het opnemen van cryptocurrencies in jouw beleggingen deel uit van een gezonde en winstgevende strategie op lange termijn.

Een van de grootste voordelen van portefeuille diversificatie is het benutten van kansen in meerdere markten. Zodra je bereid bent nieuwe soorten beleggingen te kennen en te begrijpen om ze aan jouw portefeuille toe te voegen, wordt het verkennen en vinden van goede kansen een onmisbare taak om een beleggingsportefeuille op te bouwen. Lees verder “Portefeuille diversificatie: leer hoe je cryptocurrencies in jouw beleggingen kunt opnemen”

Drie redenen waarom er wel eens een beurscrash aan zou kunnen komen

beurscrashOndanks het feit dat velen het zagen aankomen, eiste de beurscrash van maart 2020 een enorme tol van de wereldeconomie. De meeste G20-landen zagen een economische neergang van 30 procent als gevolg van de wereldwijde sluiting en wijdverbreide paniek als gevolg van de wereldwijde gezondheidscrisis. Hoewel de aandelenmarkt de afgelopen maanden langzaam aan het stijgen is, vrezen velen dat we de laatste impact ervan op Wall Street niet hebben gezien.

Hoewel het mogelijk is dat de situatie blijft verbeteren, is het ook niet onwaarschijnlijk dat we binnenkort weer een crash zullen krijgen. Er komt wellicht nog een schok, want miljoenen mensen en bedrijven lopen achter op verplichtingen als hypotheken en bedrijfsleningen. Hier zijn 3 hoofdredenen waarom dit zou kunnen gebeuren. Lees verder “Drie redenen waarom er wel eens een beurscrash aan zou kunnen komen”

Waarom kunt u beter geen beleggingsfondsen nemen bij uw grootbank?

grootbankenEen grootbank heeft vaak een uitgebreid kantorennet, vele tienduizenden klanten en een zeer groot aantal werknemers. Daarbij heeft een grootbank doorgaans een breed scala aan financiële producten te bieden. Denk hierbij aan betaalrekeningen, spaarmogelijkheden, verzekeringen, hypotheekverstrekkingen, financieringen en beleggingsmogelijkheden. De mensen kunnen vandaag de dag niet meer zonder een grootbank, ze regelen er eenvoudig vele dingen die nodig zijn voor een goed en veilig leven. Echter als het om beleggingsmogelijkheden gaat, is het verstandig om juist geen gebruik te maken van de grootbank. Er zijn vele andere mogelijkheden die veiliger, goedkoper en beter kunnen uitpakken.

Waarom niet kiezen voor de beleggingsmogelijkheden bij een grootbank?

Beleggen levert altijd een onzekere uitkomst op. Niemand weet ooit met zekerheid te zeggen hoeveel rendement er in de toekomst behaalt kan worden. Ook verstandige beleggers nemen risico. Toch wilt u als belegger natuurlijk een optimale uitkomst bereiken. Wilt u het beleggen uitbesteden en u kiest daarvoor een grootbank uit, dan wordt uw geld belegd in beleggingsfondsen. Deze fondsen bestaan meestal uit uiteenlopende bedrijven. Niet alle bedrijven waarin u gaat beleggen zullen bij uw levensstijl en visie passen. Denk aan bedrijven die bijvoorbeeld investeren in kernwapens, fossiele brandstoffen en dergelijke. Daarbij bent u door het kiezen voor een grootbank afhankelijk van een enorm bedrijf dat voor u en vele andere, keuzes maakt. De bankbediende gaat voor u inkopen en verkopen maar moet dit doen volgens de regels van de onderneming. Door de strenge regels die deze bankbediende heeft opgelegd gekregen, kan hij nooit altijd de juiste keuze maken. Hij zal moeten kopen en verkopen wat van hogerhand wordt opgedragen. Veel bankbediende weten daarom zelf weinig tot niets van de beurs en het beleggen af en doen enkel en alleen wat ze wordt gezegd te doen. Heeft u wel een professionele belegger getroffen bij uw grootbank? Dan is de kans dat hij zijn mening verkondigd klein uit angst om de verkeerde keuzes te maken voor het bedrijf in het algemeen.

eurobiljetten

Beleggingsfondsen bij de grootbank zijn gemaakt om de banken rijk te maken?

Soms lijkt het daar wel op. Als u de instapkosten bijvoorbeeld vergelijkt met de instapkosten bij kleinere beleggingsbedrijven dan ziet u een enorm verschil. De grootbanken hanteren vele hogere instapkosten. Dan hebben we het nog niet gehad over de beheerkosten. Want omdat u uw beleggingen uitbesteed en daar zelf geen omkijken naar heeft, moet u hiervoor betalen. Ook als de bankbediende besluit een beleggingsfonds of een onderdeel daarvan te verkopen, kost dit u geld. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de boete die u dient te betalen wanneer u besluit eerder te stoppen met het beleggen bij de grootbank. De procenten die voor al dit soort diensten berekend worden lopen sterk uiteen. Besluit u toch bij een grootbank uw beleggingen onder te brengen, vergelijkt u deze partijen dan goed op al deze fronten.

Zeker niet alle beleggingsfondsen zijn slecht

Ondanks de grootbanken veel geld in rekening brengen voor hun diensten, zijn absoluut niet alle beleggingsfondsen slecht. Als u besluit te gaan beleggen in een fonds, kijk dan eerst wie het fonds beheert, dit staat namelijk nooit in de “reclamefolders” van de grootbanken. Kijk vervolgens hoe lang deze partij het fonds al beheert en vraagt u zichzelf af of deze de beheerder blijft de aankomende vijf jaar. Kijk uiteraard ook naar het trackrecord.

Goud: is investeren in goud een goede verzekering tegen een beurscrash?

De goudprijs beweegt niet mee in dezelfde richting als andere beleggingsproducten. Daarbij is het een feit dat goud in tegenstelling tot aandelenkoersen de neiging heeft om in een hoger tempo te stijgen qua waarde dan te dalen. Als de aandelenkoersen dalen reageert de goudprijs daar positief en scherp op. Dit komt omdat beleggers op het moment van onzekerheid op zoek zijn naar een veilige haven. Goud is zo’n veilige haven. Er wordt vrijwel vierentwintig uur per dag gehandeld in goud. Daardoor is de goudprijs continu in beweging. U kunt dus op ieder moment van de dag besluiten goud aan te kopen of te verkopen tegen de meest actuele koers.

goud barsEen vermogensverzekering in de vorm van goud

De voornaamste reden voor veel beleggers om te investeren in goud is dan ook om het vermogen te verzekeren. In veel opzichten zijn beleggingsportefeuilles waarin goud is opgenomen beter bestand tegen perioden van een zwakke aandelenmarkt. Het investeren in goud zorgt voor een betere balans. Een balans tussen het risico en het rendement van uw portefeuille. Als de aandelenmarkten, obligaties en het vastgoed in waarde dalen, dan compenseert een investering in goud dit verlies absoluut.

Zie goud als een verzekering voor beleggingen net als de woonverzekering voor uw woning geldt

Een algemeen advies bij het investeren in goud is om een beperkt deel van uw vermogen te gebruiken. Denk hierbij aan ongeveer 10% bijvoorbeeld. De belegging in goud zorgt ervoor dat uw beleggingsportefeuille goed in balans is. Het is als het ware een verzekering op je beleggingen. Ziet u uw goudinvestering daadwerkelijk als verzekering en ga niet handelen met dit stukje investering. De verzekering van uw woning zegt u ook niet op wanneer uw huis niet is afgebrand. U blijft verzekert om eventuele problemen in de toekomst te kunnen behappen. Precies dit kunt u met het investeren in goud bereiken.

Goud is de enige asset zonder tegenpartijrisico

Goud onderscheid zich naast alle andere voordelen het sterkste op het gebied van onafhankelijkheid. Goud is niet afhankelijk van de prestaties van een tegenpartij. Er is geen tegenpartijrisico, geen bedrijf dat een goede of slechte omzet kan draaien, zoals dat bij aandelen en obligaties wel het geval is. Deze zijn onderhevig aan inflatie en de koopkracht hiervan kan zodoende verminderen. Een onderneming kan ook failliet gaan. Een bank kan omvallen en bij een valutacrisis kan zelfs de hele valuta waardeloos worden. Bij goud is dit allemaal absoluut niet van toepassing. Goud is en blijft in welke situatie dan ook een veilige haven, een product waar u op kunt bouwen.

Een duidelijke opsomming van de positieve aspecten van goud als vermogensverzekering

  •       Voor goud is er een wereldwijde afzet: voor zowel beleggers, als de industrie en de juwelenmarkt is goud aantrekkelijk. Rondom kerst en oud en nieuw, in het trouwseizoen of het Chinese nieuwjaar is vooral in China en India een zeer grote vraag naar goud. Heb je ooit al een trouwring gezien zonder goud? Heb je ooit al een Rolex gezien waar geen goud in nodig was? We love gold!
  •       Goud heeft geen correlatie: De goudprijs beweegt niet mee met andere beleggingsproducten, hierdoor verminderd uw investering in goud de impact van sterke dalingen in andere assets.
  •       De goudprijs heeft geen valutarisico: De goudprijs is wereldwijd in iedere valuta vastgesteld en verhandelbaar.
  •       Goud heeft volatiliteit: De goudprijs heeft de neiging om sneller te stijgen in prijs dan te dalen.
  •       Goud is zeer liquide: fysiek goud is één van de meest verhandelde assets ter wereld.

Waarom ik niet bang ben van bier- en alcoholaandelen

Heel wat bier- en alcoholaandelen verloren de voorbij maanden een hoop momentum. Als we kijken naar AB Inbev of zelfs Molson Coors dan is er één ding duidelijk: volgens de markt zijn deze bedrijven plots minstens 30% minder waard dan voor de COVID-pandemie. Dat is natuurlijk perfect mogelijk als we geloven in een long-term verlies voor de bierbrouwers van deze wereld.

bier tappenEen ander mogelijk scenario is dat deze alcohol-pushers eigenlijk voor de pandemie gewoon een heel stuk overgevalueerd waren en dat ze nu wegzakken met COVID-19 als een soort catalysator voor de correctie. Mogelijk, maar in mijn ogen erg unlikely.

Mijn geloof is als volgt: ja; grote evenementen die niet door gingen; café’s die gesloten waren gedurende maanden en heel wat minder convenience-shoppers zullen wel een impact hebben gehad op deze grote spelers. Maar: minder marketinguitgaven; goedkoper kapitaal en heel wat “runs on the supermarket” later zijn deze grote conglomeraten verbazend sterk uit de COVID-crisis gekomen.

Ik sta dus aan de koopkant; en heb zowel Molson Coors als AB Inbev in de maanden maart en april gekocht. Ook in mei kocht ik nog Molson Coors; en nu AB Inbev weer wat is weggezakt zal ik waarschijnlijk in de aankomende tradeweek ook nog extra ABI kopen. Mensen zullen blijven drinken. Mensen zullen blijven bier tappen. En de sterkste spelers komen ongetwijfeld het sterkst uit deze crisis. Ik ben dus erg bullish. Trade on! Drink on!

Dividendaandelen: waarom zijn dividenden interessant in uw portefeuille?

DividendenDividendaandelen zijn aandelen van bedrijven die ieder jaar een hoog dividend uitkeren. Vooral voor lange termijn beleggers zijn dividendaandelen interessant. Bedrijven die een hoog dividend uitkeren hebben over het algemeen een stabiele omzet en winst. Daarbij behoren deze bedrijven ook tot de sector die niet zo snel groeit waardoor ze weinig investeren in groei. Het gevolg hiervan is dat er een groot deel van de winst overblijft om deze vervolgens te kunnen uitkeren in dividend aan de aandeelhouders. Door het stabiele dividend hoeven de aandeelhouders op hun buurt niet steeds bezig te zijn met het laatste beursnieuws en de ontwikkelingen daarin. U kunt het dividendrendement overigens wel berekenen door de jaarlijkse uitkering te delen door de aandelenkoers.

De verschillende vormen van dividend

Dividend kan in verschillende vormen uitgekeerd worden. Wanneer u Cash dividend ontvangt, krijgt u een geldbedrag per aandeel op uw geldrekening gestort. Als u een stockdividend ontvangt, krijgt u een uitkering in de vorm van aandelen. Hiervoor worden vaak nieuwe aandelen uitgegeven. Voor elke dertig aandelen ontvangt u als belegger dan bijvoorbeeld één aandeel extra als zogenoemd stockdividend. Over het algemeen wordt dividend één keer per jaar uitgekeerd, maar sommige bedrijven maken daar een uitzondering in en keren meerdere keren per jaar uit. Deze tussentijdse dividenden worden interim dividend genoemd. Tijdens de jaarvergadering wordt het dividend over het hele jaar bepaald, vervolgens wordt er nog een slotdividend uitgekeerd aan de aandeelhouders. Lees verder “Dividendaandelen: waarom zijn dividenden interessant in uw portefeuille?”